replika órák

A jól ismert Panerai merülőhajó Bronzo Blu Abisso

Manapság, amikor a bronzórákról van szó, el vagyunk kényeztetve a választékkal. Az első Bronzónak is volt szenzációs tulajdonsága. Míg korábban is voltak bronzórák, sok embert meglepett az a kilátás, hogy egy csúcskategóriás luxusmárka modern órát készít, és szándékosan elhalványítja – valóban, és elég gyorsan.
De figyelembe véve Panerai replika órák haditengerészeti történetét és az olyan eseményekkel való kapcsolatát, mint a Panerai Classic Yacht Challenge, ésszerű bronzot használni, amely egy hosszú hajózási múlttal rendelkező anyag. Ha valaki megpróbálna bronzból karórát készíteni, az Panerai volt, és a Bronzo sláger lett.
Azóta a Bronzo a kollekció alapdarabja, amely melegvörös fémtokjáról és a tulajdonos csuklóján az idő múlásával változó hajlamáról ismert. Ma Panerai hatodik Bronzóját vesszük szemügyre az elmúlt évtizedben. Az új PAM 1074-et a mérete különbözteti meg. Régebben a Bronzo teljes 47 mm-es volt, most egy hordhatóbb 42 mm-es.
Ne érts félre. Az új Merülő Bronzo Blu Abisso továbbra is nagy óra minden olyan mércével szemben, amely nem a Paneraié. Bár még nem tettem fel a csuklómra – a 42 x 14,37 mm-es bronz, beleértve a Panerai jellegzetes koronavédő rendszerét, éreztetni kellene jelenlétét.
Ez azt jelenti, hogy ez nem puszta darab. Az új Bronzo egy ISO-kompatibilis búváróra 300 méter vízállósággal, egyirányú előlappal és egy kis lumineszcens másodpercmutatóval 9 órakor, amely a szükséges vizuális jelzést adja, hogy a mozgás fut. A bézs színű Super-LumiNova jól passzol a kezekhez és a tokhoz, a sötétkék számlap pedig nem tükröződő matt textúrájú, ami visszaadja a kék velúr szíjat, ami meglehetősen kompaktnak tűnik.