Nagy Tudor Örökség Black Bay Dark

Ha rajong a népszerű, fekete festett sportóra stílusért, akkor a nemrégiben megszűnt Tudor Black Bay Darkreplika órák lehet, hogy csak egy karóra másolata az Ön számára. Ez a fekete PVD-bevonatú, rozsdamentes acél Tudor Heritage Black Bay sokkal olcsóbb, mint egy teljesen fekete kerámia óra, amely modern csavar a márka vintage ihletésű búváróra kollekciójában.
A TUDOR először 2012-ben mutatta be a Heritage Black Bay-t, a régi TUDOR Submariner ihletőjeként. A Black Bay megalkotásakor amellett, hogy újraértelmezte a híres vintage búvár általános dizájnját és sziluettjét, a TUDOR a geometrikus “hópehely” kezeit kölcsönözte a Ref. 7924, valamint az 1970-es években a francia haditengerészet számára tervezett tengeralattjáró.
A TUDOR archívumának legjobb és legikonikusabb dizájnelemeit magában foglaló Heritage Black Bay azonnali sikert aratott a gyűjtők körében, és a TUDOR mestermárka újraindításának posztergyermeke lett. Mindössze négy évvel a Black Bay kollekció bemutatása után, a TUDOR a Baselworld 2016 kiállításon bemutatta a modellek új kínálatát, köztük a rozsdamentes acél Black Bay új verzióját és a soha nem látott Black Bay Darkot.
A ház tetején egy egyirányban forgó előlap található, fekete eloxált alumínium betéttel. Az előlap egy piros fordított háromszöget tartalmaz 12 órakor világító gyöngyszemekkel, valamint egy 60 perces kronográf skálát, amellyel a búvárok nyomon követhetik, mennyi ideig tartózkodtak a víz alatt. A betét skálájának első 15 perce minden perchez tartalmaz jelzőket, majd ötpercenként van egy marker az óra többi részén.
Ahogy az várható volt, a TUDOR Black Bay Dark tekercskoronája a középső házra van csavarva, hogy vízálló akadályt hozzon létre. Ha közelebbről megnézi a koronát, egy gravírozott rózsacímer látható, amelyet a márka legkorábbi logójaként ismerhet fel, ha ismeri a TUDOR történetét. A Black Bay Darkon csak a mélységbesorolás piros szövegét használták a számlapon és egy fordított piros háromszöget az előlapon.
Az összes Tudor Black replika órák egyik jellegzetes dizájnrészlete a szögletes hópehely mutató, és ez alól a Black Bay Dark sem kivétel. A mutatók és az órajelzők fehér lumineszcenciája ragyog a fekete elemeken, míg a dátumablak hiánya a számlap elrendezését áttekinthetetlenül és szimmetrikusan vonzóvá teszi.
A Tudor a Black Bay Darkot kínálja a hozzáillő fekete PVD-bevonatú rozsdamentes acél szíj közül, vagy egy régimódi fekete bőrszíj közül – mindkettő fekete PVD bevonatú acél összecsukható csattal van felszerelve. Ezen kívül a Tudor Heritage Black Bay Dark egy további jacquard szövetszíjjal is jár, akár szíjjal, akár karkötővel hordják a hamis órát.