replika órák

Remek vintage órák a kollekció elindításához

A régi Rolex órák gyűjteményének elindítása ijesztő dolog lehet. Amikor elkezdi, a tekintete azokra a fantasztikus nagy pénzdarabokra szegeződik, amelyeket egy napon a birtokában szeretne. Arról álmodozik, hogy beszerez egyet egy házárverésen, és olcsón megveszi, vagy nagy befektetést eszközöl valamibe, mint egy Paul Newman Daytona.
Ez a régi replika Rolex President 1803 tökéletes kiindulópont minden kezdő számára. DayDate néven is ismert, ez a klasszikus hivatalos óra minden kollekció alapeleme. De amit szeretünk ebben az 1803-ban, az a “pitetányér” számlapja. Az egyedi előlapnak köszönhetően ez az óra remek kiegészítője a kollekciójának, mivel egy ironikus csavarral rendelkező alapmodell, amely minden bizonnyal hozzáadott értéket képvisel az óradobozához.
Szeretjük a 36 mm-es sárga arany házat és ennek az óra fogazott előlapját is, amely kiemelkedik a sötét arcból. Azt kell mondanunk, hogy ez a kombináció olyan, mintha az 1970-es években készült volna. Eredetileg vintage hangulata van, és szeretjük a fülekre szíjazott barna pántot. Ez az óra elnöki óraként automata szerkezettel is rendelkezik, nap és dátum funkcióval (természetesen) és még vízálló, lecsavarható koronával is.
Az óra teljes egészében 14 karátos sárga aranyból készült – a toktól a hornyolt előlapon át a részletes Jubilee karkötőig és a biztonságos Fliplock csatig. Imádjuk, hogy ehhez az órához pezsgő színű számlap is tartozik, amely tovább fokozza azt a kényes megjelenést, amelyet ez a klasszikus óra hivatott közvetíteni. Nem hagyhatjuk ki a belső 1570-es automatikus mozgást, amely meglendíti azokat a világító kezeket, és 3 órakor megfordítja a dátumot. Végül pedig az a nagyszerű ebben az órában, hogy szívesen viselnéd és mindig élvezni fogod – a vízálló, hordható Date pedig ezt teszi lehetővé.
Nem kell a kollekciót egy időtlen klasszikussal kezdenie. Könnyedén befektethet egy innovatív időmérőbe is. Amit szeretünk ebben a GMT-Master 16753-ban, az az, hogy ez az óra ma is ugyanolyan menő és hasznos, mint amikor az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején gyártották. A Panamax-szal együttműködve pilóták számára készült automata szerkezettel felszerelt óra két időzónát és katonai időt tart. Az osztrigatok azt is jelentette, hogy ellenáll a nagy magasságoknak és a mélytengereknek.
Az 5513-at 1966-tól az 1980-as évekig gyártották, a legkorábbi számlapokat először műszerjelzőkkel szerelték fel. Csak 1970-ben kezdték el először a lábfejet írni, ahogy erre is tették, megmutatva, milyen korai és különleges ez az óra. Egyébként a tok és a számlap kitűnő állapotban van, ahogy a markerek és a hozzáillő krémszínű mutatók is, amelyek az évek során szépen öregedtek. Fontos megjegyezni a kövér elülső keretet is, amely erre a csodálatos szürke színre fakult, és egy napon teljesen elhalványulhat, és szellemté válik – ami minden bizonnyal növeli az értékét.