replika órák

Csodálatos búvárkodás a Panerai Luminor kikötővel 1950

Amikor látja a Panerai órákat, amelyek a történelmi elődeik után készültek, rögzített előlapokkal és bőrpántokkal, mint ők, elgondolkodik azon, hogy a békaemberek valóban az eredeti verziót viselték -e merülésre? Végtére is, egy forgó keret és egy fém karkötő vagy gumiszalag elengedhetetlennek számít a búváróra számára.
Természetesen rengeteg bizonyíték van arra, hogy a hadsereg békaemberei valóban ezeket a korai Panerai órákat hordták. De milyen volt a küldetésük, és milyen érzés volt részese lenni? Egy tapasztalt békaemberrel kerestük a nyomokat, aki a búvár örökség megőrzésével és védelmével foglalkozó nemzetközi szervezet, a Historical Diving Society tagja. Felöltött egy régi búvárruhát, és vintage felszerelést hozott. Elhozta a Panerai Luminor Marina 1950 3 Days Acciaio órát is, amely nagyon hasonlít az 1950 -es évek Panerai órájára, így átélhetjük az elmúlt korszakot, és átélhetjük a múlt békaembereinek érzését.
1936 -ban Panerai elkészítette az olasz katonai búvárok búvárórájának első prototípusát. Két évvel később ezeket az órákat Radiomirs -nak hívták, és gyártásba kezdtek. Az 1950-es évek közepén a Panerai új változatot mutatott be, ívelt korona védőhíddal. Ez az óra Luminor néven vált ismertté. 1993 -ig Panerai csak a katonaságnak értékesített. Ezt megelőzően azoknak a gyűjtőknek kellett aukción találniuk, akik Panerai órát akartak.
A replika Panerai Luminor Marina 1950 3 Days Acciaio, amelyet magunkkal vittünk merülésünk során, nagyon hasonlított az őséhez. Az eredetihez hasonlóan ennek az órának 47 mm-es tokja van, koronával védett hidakkal. A kis másodperces altárcsa is megegyezik a korábbi modellel: 1956 körül Panerai az óra Rolex replika órák kézi feltekercselési mozdulatát az Angelus mozdulattal helyettesítette, amelynek nincs másodpercmutatója és 36 órás erőtartaléka, míg az Angelus mozgásnak van egy kis másodperc kijelzés és 8 napos energiatartalék. Bár a tesztóránknak csak három napos teljesítménytartaléka volt, úgy éreztük, hogy ez elegendő egy kézzel feltekercselt órához.
A búvár, aki elkísért bennünket a merüléshez, Jens Horner, képzett békaember és aknavető, aki mélységrekordokat állított fel felszerelésekkel és azok nélkül, beleértve a 240 méteres mélységig tartó merülést is. Víz alatti barlangokat és víz alatti hajótöréseket fedezett fel. Dolgoztunk vele és a Történelmi Búvár Társasággal, hogy újra létrehozzunk egy szokatlan forgatókönyvet: búvárkodni olyan felszereléssel, mint az 1950 -es és 1960 -as évek katonai búvárai. Merülése előtt viselte tesztóránkat, egy Panerai Luminort, amely szinte minden részletében megfelelt történelmi elődjének.